Evidence to Policy Hub Research Incubator Druga generacija
polaznika
Započeli smo rad sa drugom generacijom polaznika na razvoju istraživačih projekata relevantnih za diskusiju politika u BiH. Saznaj više
Evidence to Policy Hub Hub za omladinske politike Youth policy hub Naše omladinske organizacije zagovaraju izmjene politika na bazi dokaza i diskusije sa relevantnim institucijama i pojedincima. Saznajte više Evidence to Policy Hub Saradnja Pružanje
podrške
Ukoliko ste zainteresirani za saradnju, molimo da nas kontaktirate sa prijedlogom aktivnosti koju želite podržati. Kontaktirajte nas
Evidence to Policy Hub Kursevi Kursevi Razvili smo listu kurseva koji mogu pomoći istraživačima u njihovom radu. Izaberite one sa liste koje trebate i uživajte u učenju. Saznajte više
12

ISTRAŽIVANJA U DRUŠTVENIM NAUKAMA

Mi podržavamo istraživanja u različitim disciplinama u okviru društvenih nauka.
cover2

UTICAJ ISTRAŽIVANJA

Rezultati istraživanja nastali unutar InQuire-a podržavaju donošenje odluka koje se baziraju na dokazima.
11

MLADI ISTRAŽIVAČI

Mi podržavamo mlade istraživače u sticanju znanja, vještina i iskustava za njihov rad u budućnosti.

O nama

InQuire Evidence2Policy Hub

istovremeno promoviše originalna istraživanja istraživača iz akademske zajednice i državne službe (javnih institucija) kroz brojne aktivnosti koje i obrazuju mlade istraživače i smanjuju troškove proaktivnog originalnog istraživanja, te pridonosi poboljšanoj bazi znanja za kreatore politika i njihove savjetnike sa značajnim fokusom na primjenu paradigme „istraživanje u upotrebi“.

Obrazovanje
100%
Podrška istraživanju
100%

Usluge

Šta InQuire nudi

PROVOĐENJE ISTRAŽIVANJA

Istraživanja su važna. Mi pružamo smjernice za provođenje kvalitetnih istraživanja. Osigurajte da je Vaše istraživanje korisno za društvo i život ljudi.

KOMUNICIRANJE REZULTATA ISTRAŽIVANJA

Jedan od glavnih nedostataka u akademskim istraživanjima je taj što se rezultati ne komuniciraju pravilno prema ljudima izvan akademske zajednice.

IZBOR ISTRAŽIVAČKOG PITANJA

Mnogo dobrih istraživanja završava sa postavljanjem pogrešnih ili neprimjerenih pitanja. Šta je premalo ili previše za riješiti kroz istraživanje?

NAUČITE METODOLOGIJU

Razvili smo brojne alate kako bismo olakšali učenje novih metoda. Eliminiramo strah od učenja nečeg novog.

Prijavite se za Research Incubator program!

Research Incubator je program koji podržava studente sa postidplomskih studija sa univerzieta u BiH, kroz seriju praktičnih radionica u razvoju metodologije istraživanja u društvenim naukama.

Omogućavamo komunikaciju sa relevantnim kreatorima politike i donatorima!

Nudimo mogućnost uspostavljanja saradnje sa institucijama i donatorima kao potencijalnim korisnicima rezultata istraživanja.

Nudimo pristup Bazi istraživačkih pitanja!

InQuire korisnicima omogućava pristup Bazi istraživačkih pitanja koja uključuje teme relevantne za donošenje politika, a koja je razvijena u saradnji sa kreatorima politike i donatorima.

Research Design Canvas Tool

Samo je jedan alat koji će voditi vaše istraživanje od početka do kraja. Pored toga, nudimo različite specijalizovane alate i softver za kvantitativna i kvalitativna istraživanja.
1 +
Polaznika
1 +
Međunarodnih mentora
1 +
Istraživačkih projekata
1 +
Stipendija

Mi vas povezujemo sa međunarodnom mrežom mentora

Naši mentori su iskusni istraživači u oblastima društvenih nauka sa istraživačkih institucija u regionu, Evropi i širom svijeta.

Mentori

We have many clients world wide!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod temporincididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis suspendisse ultrices.
1 +
Partners in world wide
Lorem ipsm dolor sit amet, consectetur.
Case studies

Tell us about what you want to learn!

We won’t spam you, we promise!

  Reviews

  We are very happy to get client’s review!

  You can request for call back, we will call!

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod temporincididunt ut labore et dolore magna aliqua.

  Contact info

  Requesting a Call:

  +387 (0)33 123 456

  info@inquire.ba

  Mail to us

  Neka adresa br. 3

  Sarajevo
  X